Ris på bröllopet?

Sedan länge har man kastat ris på brudparet när dem kommer ut ur kyrkan efter vigseln, då det är en gest man gör för det anses ge fruktsamhet och rikedomar till paret som gifter sig. Det är fortfarande populärt att kasta ris men riset har fått några konkurrenter, såpbubblor, rosenblad och konfettin. Men innan vi går vidare så tänkte vi gå igenom en myt om ris.

En myt om ris

Först och främst så ska vi berätta att det är helt vanligt ris som man kastar. Oftast har brudparet förberett innan och lagt ris i små organzapåsar som delas ut innan ceremonin.
Skadar då riset fåglar? Sväller det i magen på fågeln så den inte överlever? – Nej, det är en myt att ris skadar fåglarna, och ni kan lyssna på en intervju om detta här.
Fåglarna skulle troligen inte ens vara intresserade av riset. Det enda man kanske ska tänka på är att inte kasta riset för hårt på brudparet då det kan göra ont.

Idag finns även andra alternativ till ris, som vi nämnde ovan. Såpbubblor, rosenblad och konfetti. Konfetti finns i små påsar eller som bomber som skjuter ut konfettin med hjälp av lufttryck.

 

Såpbubblor

Här nedan ser ni tre olika alternativ på bröllopsbubblor. Detta alternativ är det som är mest populärt nu då många kyrkor inte accepterar ris eller konfetti som inte är nedbrytbart. Sen blir det hur fint som helst på bröllopskort och under tiden. Det som kan vara lite negativt är om det blåser mycket, då kan det vara svårt att få bubblorna dit man vill.

 

 

Direktlänkar till dessa finner ni här: Champagnebubblor, Hjärtbubblor, Svanbubblor

Det bästa just nu är att vi har rabatt på två olika bubblor, dessa: 48st förpackning

Rosenblad

Rosenblad använder många och även dessa lägger i organzapåsar eller pappstrutar. Då dessa är lättare och lite större i modellen än ris så syns det mer och inte gör ont, men det är viktigt att prata med kyrkan innan om det är okej att kasta dessa. Om man inte gifter sig i kyrkan så gäller det ändå att fråga om det är ok. Då dessa inte är nedbrytbara.

rosenblad-vita-9ff

Våra rosenblad finner ni i här: Rosenblad

Konfetti/Konfettibomber

Nu kommer vi till konfettin, och detta har ökat mycket de senaste åren. Speciellt med konfettibomberna. Det är mäktigt och blir väldigt vackert. Många använder även dessa under hela bröllopet och skjuter iväg några vid olika speciella tillfällen under kvällen.
Konfettin skiljer sig i varje modell, allt från rosenblad till stjärnor, eller cirklar. Vi har även långa strips i guld. Så det finns verkligen en modell som passar till alla bröllop.
Nedan kommer jag visa 4 modeller som vi har extrapris på för tillfället.

Ris på bröllop

Direktlänkar till dessa finner ni här: Fjärilsbomb, Creméfärgade rosblad, vita hjärtan , cirkelkonfetti i guld/silver

Vanlig konfetti finns i påsar att beställa, det är perfekt att kasta på brudparet eller dekorera borden med. Det har vi även med text på, material i trä osv. Ni kan kolla på dessa här: Bordskonfetti

Vi hoppas att ni får nytta av detta inlägg och kanske lite mer klarhet i vad just NI vill ha på ert bröllop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s