Bröllopslekar

Få ert bröllop att bli extra minnesvärt även för era gäster, genom att låta dem roa sig lite extra. Vi ger tips på ett gäng roliga bröllopslekar som definitivt kommer att höja skrattnivån på bröllopsfesten. Bröllopslekar brukar vara ett minst sagt positivt inslag på festen, både för brudparet och för bröllopsgästerna. Du som är lite kreativ kan skapa ditt eget bröllopsbingo eller bröllops-quiz, spel som gör att dina gäster är underhållna under ett flertal timmar. Ska ni exempelvis fotografera er så är tipspromenaden en passande sysselsättning för era gäster i väntan på att ni kommer tillbaka till festen. Anordna en tipspromenad där ni har frågor om er själva, så får ni svar på hur mycket gästerna kan om er.

Bröllopslekar

Tips på bröllopslekar

Här nedan har vi listat några lekar som vi tycker är stämningshöjande. Läs och inspireras!

SERVETTLEKEN
Alla gäster skall ha sin servett redo och vifta med som svar på de frågor som ställs. Förslag på frågor: ”Vem lekte med brugummen som liten?” ”Vem har gått i samma skola som bruden?” ”Vem har åkt på semester med brudgummen?” ”Vilka är släkt med bruden”? ”Sista frågan, Vilka vill önska brudparet lycka till?”

HITTA BRUDGUMMENS BEN
Bruden ska med förbundna ögon hitta brudgummens ben. Bind för brudens ögon med en sjal. Ta fram fem herrar plus brudgummen och be dem ställa sig på stolar med sina byxben uppdragna. Bruden ska sedan känna sig fram vilka ben som tillhör brudgummen.

HITTA BRUDENS NÄSA
Brudgummen ska hitta sin brud. Låt fem damer plus bruden ställa sig på rad, sedan ska brudgummen med förbundna ögon lista ut vilken näsa som tillhör hans fru med sina händer.

LAPP UNDER STOLEN
Värdparet sätter lappar under allas stolar. Varje lapp har ett uppdrag. Uppdraget ska utföras under kvällen. Uppdraget kan antingen vara något helt individuellt eller kopplas ihop med flera andra uppdrag. Tex. ”stäm upp i en snapsvisa”, ”ställ dig upp efter brudens fars tal och beröm honom hjärtligt”, ”när någon ropar – en blå elefant – spring och göm dig bakom gardinen”. Skapar skratt och spänning bland gästerna!

PRATA MED MUNNEN FULL
Brudparet stoppar i sig marshmallows, en i taget, varje bit ska vara kvar i munnen och inte sväljas! Efter varje marshmallow som stoppas in ska bruden och brudgummen säga ”Det är jag som bestämmer”. Den som kan få fram meningen med flest godisbitar i munnen vinner, och blir den mest dominerande i äktenskapet, enligt lekledaren. Garanterat roligt för alla!

SKOLEKEN
En traditionell bröllopslek där brudgummen och bruden byter en sko med varandra och sedan läser någon (t ex toastmaster) upp ett antal påståenden, t ex ”Vem städar mest hemma?”. Då ska brudparet hålla upp sin sko som de tycker städar mest hemma. Brudparet sitter med ryggarna mot varandra och ser alltså inte vilken sko den andra håller upp. En lek som lockar till många skratt.

MUSIKTÄVLING
De flesta tycker om musik, så varför inte arrangera en musiktävling?! Musiklekar brukar vara populära bland både gamla och unga! Dela in gästerna i lag, och ge varje lag en lapp med förskrivet lagnamn. Spela upp de tio första sekunderna av ett antal kända låtar, och under tiden skriver lagen ner på lappen vad varje låt heter och/eller vem som sjunger låten. Ni spelar upp låt för låt, och svaren skrivs ner. Det lag som får flest rätt när lapparna samlats in och rättats vinner något, t ex en varsin chokladask eller något annat.

Tipsen kommer från Bröllopsguiden.se

Ni missar väl inte att följa oss på Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s